Impressie 2015

Lancering LU Career Zone 

Op 2 april 2015 is tijdens de themabijeenkomst ‘Student en arbeidsmarkt’ de Leiden University Career Zone live gegaan. De LU Career Zone is opgezet voor studenten en jonge alumni van de Universiteit Leiden en heeft als doel bij te dragen aan de voorbereiding op en de overgang naar de arbeidsmarkt.

Vitaliteitsprogramma SOZ

In mei 2015 gaf het Universitair Sportcentrum (USC) een presentatie over haar vitaliteitsprogramma Fysiek en mentaal fit blijven! Op 2 november 2015 was de kick-off.

Het vitaliteitsprogramma dat door het Universitair Sportcentrum is ontwikkeld, is een in-company programma waarin medewerkers een keuze kunnen maken uit verschillende programma’s. Na een succesvolle pilot bij SOZ hebben ook andere afdelingen interesse getoond voor het vitaliteitsprogramma.  

Biceps

Triceps

Borstspieren

Schouders

Bilspieren

Schouders

Squads

Vluchtelingenopvang bij USC Leiden

In oktober 2015 ving het USC een week lang ruim 120 vluchtelingen op. Alle zalen werden omgebouwd tot onder andere slaap- en recreatiezalen. Tentamens die in het USC gepland waren, vonden in die periode plaats op locaties elders in Leiden.

Van sportcentrum naar opvanglocatie

Weekplanning maken

Inrichten recreatiezalen

Genoeg ruimte voor kinderen om te spelen

EL-CID & Orientation Week Leiden 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd de EL-CID week zowel voor eerstejaars van de Universiteit Leiden als de Hogeschool Leiden georganiseerd. De feestweek vond plaats van 10 tot en met 14 augustus 2015. Ruim 3.300 studenten volgden het programma van de introductieweek. In de week van 24 augustus 2015 ging de internationale variant, de Orientation Week Leiden, voor zo’n 1.000 internationale studenten van start. In de winter volgden nog zo’n 400 studenten de winterse editie van de OWL.

Studenten verzamelen op de Korenmarkt in Leiden

Het thema voor 2015 was 'Loading EL-CID'

Welkomstwoord van de Leidse burgemeester Lenferink

Entree in een VW kever van de EL-CID commissie in de Hooglandse Kerk

OWL committee 2015

Opening Orientation Week Leiden 2015 door vice-rector Simone Buitendijk

Studenten OWL in de Hooglandse Kerk

Studenten OWL musiceren op de Korenbrug in Leiden

Studenten OWL, het introductieprogramma voor startende internationale studenten